Atracţii
în zona Villa Aronson

Băile Tușnad – Știi că-ți face bine!

Probabil nu este prima oară când auzi de Băile Tușnad și sigur știi că este ceva legat de ape minerale, tratamente balneo, munte, băi termale.

Ca toate stațiunile turistice din România și Băile Tușnad a trecut prin mai multe perioade de glorie, tranziție, degradare și renaștere. Nu vrem să te plictisim dar credem că e mai important să știi următoarele.

Tot ce avem aici pendulează în jurul ideii de vindecare prin forța naturii. Chiar și mitul fondator sau legenda locului spune că fiul unui cioban care a intrat accidental într-o mlaștină cu apă minerală s-a vindecat în mod miraculos. Așadar de aici pornește totul de la forța terapeutică a apelor minerale rezultat din istoricul vulcanic al munților care înconjoară locul. Deja în 1845 a fost înființată o societate pe acțiuni pentru gestionarea resurselor naturale vindecătoare.

Idea a avut succes, urmând să ajungă în aceste locuri diverși investitori, români, maghiari, austrieci. Această diversitate s-a regăsit și în stilul arhitectural al vilelor și cabanelor, multă vreme locul fiind cunoscut și ca ”Mica Elveție”. Au apărut și centrele sau bazele de tratament, lacul artifical Ciucaș, hoteluri etc. urmând ca în 1968 stațiunea să fie declarată oraș.

Dacă ajungi aici poți să spui liniștit că ești în cel mai mic oraș din România J și chiar, dacă e să ne luăm un pic și după statistici, orașul are oficial 1641 de locuitori, în realitatea însă numărul este mai mic, deoarece și de la noi mulți au plecat la muncă în străinătate.

Putem spune fără să exagerăm că în prezent sunt mai multe locuri de cazare clasificate (1499) decât locuitori!

Dacă un timp (anii 90) ne confruntam cu o situație destul de jenantă (nu funcționa nicio baie termală sau bazin sau echivalent), în prezent sunt cel puțin trei locații unde doritorii pot să încerce băile termale și tratamentele în condiții bune (Centrul Wellness Băile TușnadHotel O3ZoneHotel Ciucaș).

Pe lângă aceste facilități poți să descoperi și să guști izvoarele cu apă minerală naturală, kürtös kalács dar și gulașul tradițional. 

Dacă-ți place să mergi prin pădure, nu rata traseele montante care pornesc din stațiune spre Rezervația Naturală Piatra Șoimilor, Lacul Sfânta Ana & Tinovul Mohoș, Turnul Apor.

Avem o veste bună și dacă nu vrei să faci nimic: la noi te faci mai bine și dacă pur și simplu stai și respiri aerul ozonizat, bogat în aerosoli și ioni negativi. 

Și la final și informații mai turistice:
Stațiunea este accesibilă pe DN 12 sau pe linia CF 400 Braşov - Deda și se află la 32 km sud de Miercurea-Ciuc, 37 km nord de Sfântu Gheorghe, 67 km de Braşov şi 35 km de Baraolt.

Din punct de vedere geografic, ne găsești pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în defileul Oltului la 656 m altitudine, în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase. Râul Olt este cursul de apă principal al staţiunii. 

Te așteptăm!

sursa: xsalt.ro/index.php/ro/locatie/baile-tusnad/Propuneri de programe
în zona Villa Aronson
Top